Jeżeli lubisz poznawać ludzi, nawiązywać kontakty interpersonalne, jesteś osobą otwartą na nowe doznania związane z żywieniem zawód kelnera jest dla Ciebie. Kelner jako osoba mająca bezpośredni kontakt z klientami, z jednej strony stanowi wizytówkę lokalu, a z drugiej podczas rozmów z gośćmi może uzyskiwać informacje dotyczące ich oceny danego miejsca i sugestii, mogących polepszyć jakość oferowanych usług.
Jeśli zdecydujesz się na wybór Technikum i kształcenie w zawodzie kelner w profesjonalny sposób przygotujemy Cię do:
- kompleksowej obsługi gościa
- nakrywania stołów i obsługi bankietów, eventów
- obsługi gości zgodnie z zasadami protokołu dyplomatycznego
- stosowania savoir-vivre`u w obsłudze gościa
- sprzedaży sugestywnej
- organizacji i obsługi usług żywieniowych w obiektach hotelarskich
Z nami możesz więcej:
- uczestniczysz w organizacji i obsłudze bankietów, imprez okolicznościowych organizowanych przez szkolną restaurację Klasyczna
- bierzesz udział w organizowanych imprezach, eventach
- poznajesz tajniki zawodu podczas wycieczek zawodowznawczych
- zdobywasz dodatkowe umiejętności np. baristy, barmana, na kursach zawodowych
- nabywasz doświadczenie uczestnicząc w konkursach branżowych
Profesjonalny personel to czynnik mający decydujący wpływ na popularność i rangę zakładu gastronomicznego.